Sunday, September 14, 2008

Bulan Puasa

Udah masuk bulan puasa lagi, yang berarti umat muslim di seluruh dunia menjalankan ibadah puasa selama sebulan penuh.
Jadwal kerja jadi berantakan juga, karena karyawan (non dosen) boleh pulang jam 14.30. Sementara dosen teteup ngajar sampai selesai.
Yang namanya absen juga jadi berantakan. Kadang belum diinput ke komputer, kadang petugasnya udah pulang. Pokoknya ribet and riweuh dah. Kalo perlu ini and itu (contoh, komputernya hang karena kepanasan setelah dinyalain, dimatiin dari pagi sampai jam ke 3, ato LCD projectornya hang, yang bagian betulin ato teknisinya udah pada pulang). Huuuhhhh....
Hasilnya kita sendiri yang bertindak sebagai teknisi. Nyebelin.
Perlu fotokopi materi kuliah, petugasnya pulang on time jam 14.30. Sementara yang kebagian kelas sore (16.00 dan 18.30) kudu fotokopi materi sendiri.
Makanan jarang banget di kampus. Apalagi di kampus grogol and kampus by pass. Aaaaahhh.... jadinya nyari ke tetangga (TSM and Untar) yang tetep buka kantinnya. Kampus grogol emang bener2 steril dari makanan and minuman. But yang jualan didepan kampus teteup ada. But kebersihannya gag terjamin dah.......banyak lalat, banyak debu, apalagi posisinya yang bener2 AMIGOS, Agak MInggir GOt Sedikit. Huhhh....
Pas jam buka puasa, kampus jadi kayak pasar, banyak jualan dimana2, di depan pagar, dalam kampus, heboh, heboh....... makanannya juga gag standar gitu, ada kolak yang pake gula buatan, belom mateng singkong ato ubinya. ah pokoknya aneh2 dah.......mahal lagi.
Untungnya dosen and asisten yang kebagian ngajar malem dapat lah jatah walaupun gag banyak, sekotak ayam bakar plus nasi, sekotak nasi padang, beserta dengan minuman manisnya. Ya lumayanlah.....
Apalagi dikampus juga sering ada buka bersama....ikuuuuuut..........
Disertai dengan cuaca yang sangat panas pula selama bulan september ini menambah suasana puasa bagi yang menjalankannya........ lebih tahan, lebih tawakal dalam menghadapi cobaan.
Buat teman2 yang menjalankan ibadah puasa, semoga puasanya lancar ya.........

Friday, September 12, 2008

Sharing

One of my best friends someday asked me, how we manage our finance after marriage.
I wonder why he asked me like that.
I told him that we always share, not fifty - fifty, but if i only have some money, i loved to share with my spouse. So do my hubby.
I saw in his face that he had a big problem, i think........
After that he told me that his wife is very shopaholic, hedonic, fashionable and love to change her mobile phone when last edition entered market.
Uh boy.........she has five credit cards too! My friends told her that they do not need lots of credit cards, because of they need to pay an annual charge. It's not cheap. One silver cards should pay around Rp. 150.000 per one year, Gold one should pay around Rp. 300.000 and Platinum one should pay around Rp. 500.000 till Rp. 600.000 per one year.
The reason that she have some credit cards is : "The credit cards offers different discount to merchants. So if we want to eat in a restaurant, we should looking for a discount, how much that they offered to us!"

Last time she bought a mobile phone costs more than Rp. 4.000.000,- uh boy.............. my friend asked her why she bought an expensive mobile phone. And his wife told him that she like the style (not the function).
My friends told me that till right now, they rent a house for living cost Rp. 40.000.000 per year. His wife loved to stay at a big house. Oh no!
I told him, why they not trying to get a credit from bank to buy a house. Name KPR (Kredit Pemilikan Rumah) in Indonesia. His wife work in one famous private bank at Jakarta as a secretary, as an employee, may be she can get a credit easily.
Till right now, my friend not believe to his wive and feel suspicious everytime.

Lots of divorce at marriage because of unbelieve and felling suspicious to their spouse.
Hope you can solve the problem dear friend!

Saturday, September 06, 2008

Sibuk


Sibuk bantuin nyiramin tanamannya Oma........

Monday, September 01, 2008

Powder Monster!

Once night, suddenly, our home is in very quiet situation, there's something happened i guess. I continued my dinner, and I asked hubby to check out what happened inside our bed room.
Oh My God......
Raf is playing with a pot of baby body powder!

Oh Boy!!!!!


(Parents must be suspicious when your home become quiet suddenly...........................)